E-kirjoja lomalukemiseksi!

E-kirjat ovat erinomaista lomalukemista, sillä ne kulkevat näppärästi mukana ilman ylimääräistä painoa. Erilaisten e-kirjapalveluiden, kuten BookBeatin, avulla kokonainen kirjahyllyllinen kirjoja kulkee näppärästi mukana kännykän uumenissa ja luettavaa riittää pitkänkin loman ajaksi. Sen sijaan lasten satulukemistoksi perinteinen kirja on edelleenkin paras valinta, sillä on todettu, että e-kirjojen käyttö lapsilla saattaa vähentää aikuisten ja lasten välistä kommunikointia. Lasten kohdalla iltasatulukemiseksi kannattaakin vielä nykyäänkin valita perinteinen kirja, mutta myös lapsille e-kirjat ovat näppäriä esimerkiksi pitkillä automatkoilla. Löydät tästä artikkelista hyviä vinkkejä, joiden avulla e-kirjat tekevät lomastasi entistäkin mukavamman!

E-kirjat ovat käytettävissä missä ja milloin vain

E-kirjojen ehdoton etu on se, että niitä voi käyttää missä ja milloin vain jopa kohteissa, joissa ei ole nettiyhteyttä! Ellei nettiyhteyttä ole, tulee kirja tosin ladata etukäteen omalle laitteelle, mutta tämän jälkeen lukemaan pääsee juuri silloin, kun haluaa ajasta ja paikasta riippumatta. E-kirjat tekevätkin runsaasti matkustelevan himolukijan elämästä entistä helpompaa, sillä e-kirjojen ansiosta perinteisiä kirjoja ei enää tarvitse raahata mukaan lomalle tai työmatkalle. Ennen kirjat veivät helposti suuren osan matkalaukun tilasta, mutta nykyisin riittää, että mukaan pakkaa kännykän, johon on asennettu sopivat e-kirjapalvelut.

Tietyin rajoituksin e-kirjat toimivat myös lapsilla

Vaikka e-kirjapalvelu ei ehkä olekaan paras valinta lasten iltasaduksi, toimivat e-kirjat kuitenkin tietyissä tilanteissa erinomaisesti myös lapsilla. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi sellaiset, joissa lapsen pitää istua pitkään paikoillaan tai joissa vanhempi ei juuri sillä hetkellä pysty keskittymään lukemiseen. Esimerkiksi lentokoneessa tai autossa pitkäkin matka vierähtää nopeasti ja mukavasti lapsen kuunnellessa tai lukiessa mieleistä e-kirjaa. Lentokonetta varten lapselle mieleinen e-kirja kannattaa tosin ladata etukäteen e-kirjapalvelusta omalle laitteelle, jotta kirjan käyttö varmasti onnistuu myös yläilmoissa.

Blogeista tietoa parhaista e-kirjoista ja e-kirjapalveluista

Kirjablogit ovat oivallinen tapa löytää lisätietoa parhaista e-kirjoista ja e-kirjapalveluista. Kun löydät sellaisen bloggaajan, jonka kirjamaku osuu yksiin omasi kanssa, löydät yleensä blogista runsaasti mielenkiintoista luettavaa ja uusia kirjaehdotuksia. Näin lukuinto pysyy yllä ja loma sujuu mukavissa merkeissä mielenkiintoisten tarinoiden parissa.